Verkavelingsscore berekenen

Met de rekenhulp berekent u uw kostenbesparing per jaar van het bedrijf indien uw verkavelingssituatie verbetert.

Bereken uw persoonlijke verkavelscore

Postcode + Huisnummer

+

Kies uw sector

Bedrijfskenmerken

hectare
hectare
hectare

Rekenhulp

Uw gegevens

  Uw verkavelingsscore:

  slecht uitstekend
  Uw score met 1 klasse verbeteren Uw score met 2 klassen verbeteren Gemiddelde score in uw gebied

  Klaar om te verkavelen?

  Wilt u aan de slag om de verkavelingssituatie van uw bedrijf te verbeteren, neem dan contact op met de klantenservice van het Kadaster.

  Neem contact op

  Wat doet deze rekentool?

  Vul uw gegevens in. Wij gebruiken uw gegevens alleen voor het berekenen van uw verkavelscore, wij bewaren uw gegevens niet.

  Herverkaveling biedt boeren de mogelijkheid uitbreidingsplannen te realiseren terwijl het voor anderen wordt gezien als een goede manier om hun bedrijf te beëindigen. De overheid kan in het verleden aangekochte grond inzetten als ruilgrond en hiermee bijvoorbeeld waterberging en nieuwe infrastructuur mogelijk maken. Zelfs burgers profiteren vaak van de nieuwe perceelverdeling door bijvoorbeeld een extra stuk tuin te kunnen kopen. Ook draagt herverkaveling vrijwel altijd bij aan een verbeterde verkeerssituatie in het gebied. Een betere verdeling van de grond zal betekenen dat er minder landbouwverkeer op de openbare weg is.

  Hoe kunnen boeren hun grond zo ruilen dat hun eigendom minder versnipperd is en ze efficiënter kunnen werken? Grondeigenaren kunnen jaarlijks behoorlijk wat kosten besparen door efficiënte verkaveling. Bij sommige eigenaren wordt wel €200 à €300 per jaar bespaard per hectare van het bedrijf.